Lucian Chiroșca (Musashi)

Cristi Isop: De ce, de când și cum ai intrat în scrabble?

Lucian Chirosca: Din 2005 cred, când am participat la Cupa României la Tg Frumos.

Cristi Isop: A venit firesc sau a fost 99% transpirație și 1% inspirație? Este vorba de lupta cu vocabularul limbii române.

Lucian Chirosca: Paula mi-a arătat prima dată cum se joacă. M-a trimis pe ISC. Am jucat de câteva ori și mi-a plăcut. Este un joc cât de cât tactic și unele probe sunt chiar tehnice, cum ar fi anticipația. În general am înclinație pentru așa ceva. Așa ca am acceptat provocarea și cu prima ocazie am revenit în competițiile oficiale. Adica din 2009.

Cristi Isop: Apropo de asta: fiind nepotul Paulei Chiroșca, ai simțit presiune sau nu?

Lucian Chirosca: Presiune, nu. Dar vigilența din partea unor concurenți, da... asta având în vedere că nu jucăm pentru același club.

Cristi Isop: Ce obiective ți-ai propus când ai intrat în scrabble și câte ai realizat?

Lucian Chirosca: Nu mi-am propus, din păcate, nici un obiectiv. Spun din păcate” pentru că nu am suficient timp pentru a mă antrena așa cum aș vrea, încat să-mi propun obiective serioase. Am zis că o să vin din plăcere pentru început și dacă vor fi perspective de progres voi încerca mai mult.

Cristi Isop: Știu că am practicat, în localități diferite și cu sensei diferiți, acelasi stil de karate. În Shotokan ce satisfacții, competiționale sau nu, ai avut?

Lucian Chirosca: În Shotokan nu am participat la foarte multe competiții, în schimb satisfacțiile sunt maxime din aceasta direcție, deoarece asta e pasiunea mea cea mai veche: pur și simplu îmi place să practic și mă antrenez din plăcere...

Cristi Isop: O întrebare retorică, zic eu: nu ar trebui adusă rigoarea și disciplina din dojo și către scrabble? Sunt mulți care sar calul, la etape sau pe ISC.

Lucian Chirosca: Chiar dacă e retorică nu înțeleg la ce te referi. Te referi la mine strict sau în general?

Cristi Isop: În general.

Lucian Chirosca: Atunci trebuie să dai un exemplu, altfel nu am ce să comentez. Pot doar să-ți răspund din punctul meu de vedere: nu pot veni la toate etapele din motive întemeiate.

Cristi Isop: Alta întrebare. Ce crezi despre profesionismul în scrabble? Este o idee viabila în România?

Lucian Chirosca: Adică?

Cristi Isop: Adică, se poate trăi din și pentru scrabble?

Lucian Chirosca: Nu.

Cristi Isop: Am aflat (sau doar am banuit) proba preferată: anticipația. Ce probă nu-ți place?

Lucian Chirosca: De unde ai aflat?

Cristi Isop: De la tine. Un răspuns anterior.

Lucian Chirosca: Anticipația e o probă care îmi place foarte mult, într-adevar, dar trebuie multă muncă pentru a avea șanse la primele locuri în compeție. Aș putea spune că liberele nu-mi plac, însă nu mă plang, dacă ești un jucator profesionist te descurci chiar și în situațiile în care tragi prost literele din stoc.

Cristi Isop: Ce ai avea să lauzi și să reproșezi lui Lucian Chiroșca?

Lucian Chirosca: Legat de scrabble nu am ce să-mi reprosez, am doar un ușor regret că nu am suficient timp să mă pregătesc pentru competiții.

Cristi Isop: Și personal?

Lucian Chirosca: Personal, rămâne personal.

Cristi Isop: Ce întrebare ai avea să-mi pui mie?

Lucian Chirosca: A fost greu să organizezi etapa? E mult de umblat?

Cristi Isop: Ucigător, dacă ții cont că am fost eu și Mihaela, fară altcineva. Jucătorii seniori mehedințeni nu s-au implicat, probabil nefiind eu oltean de baștină, n-am fost acceptat de către domniile lor. Lucian, arigato gozaimas pentru interviu! OSS!!

Lucian Chirosca: Arigato gozaimas, Cristi!

 

Bookmark and Share

Inapoi pe pagina Sport Club Columna

SEO Romania